vineri, 6 februarie 2015

Accesorii simbolice

A, ca tot e vorba de talismane, chiar am vazut astfel de gablonzuri si cu mici icoane infatisand diferiti sfinti. De parca vorbitul la telefon este o rugaciune sau iconitele respective putau opri hotii sa fure telefonul. Dar, cine stie, poate chiar asa si este. Nimic nu este imposibil pe lumea asta. Oricum ar fi, gablonzurile au devenit in scurt timp micile bijuterii ale telefoanelor mobile.

Astazi s-a cam renuntat la ele, fiind destul de incomode.
In schimb, gablonzurile pentru portofele, in acelasi gen ca cele pentru telefoanele mobile, s-au indreptat spre o forma care sa aduca belsug si prosperitate posesorului. Si au luat forma banutilor chinezesti, a elefantilor cu trompa ridicata, a broscutelor sau dragonilor.

Toate aceste simboluri din traditia chinezeasca sunt tocmai pentru a creea credinta ca, purtate mereu aproape de bani, vor atrage belsugul in portofele si succes in viata. Cam la fel cum e potcoava sau trifoiul cu patru foi la noi, simbolul norocului si succesului. Dar oare aceste mici bijuterii chiar pot aduce mai multi bani in portofel?

Multi cred ca da, si tocmai aceasta credinta face ca micile bijuterii sa fie vandute inca in toate magazinele de gablonzuri. La fel si cele agatate de gentile de zi cu zi. Nu numai ca acestea dau si un aer jucaus si vesel, nu numai ca sunt purtatoare de noroc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu