duminică, 21 iunie 2015

Cai de a imbunatati normele de protectia muncii


Protectia muncii este un domeniu foarte important de care trebuie sa se tina seama in toate domeniile de activitate. Chiar daca sunteti un simplu lucrator de birou, trebuie sa respectati anumite norme care se refera la modul de desfasurare al activitatii dumneavoastra in spatiul in care sunteti repartizat. De aceea, fiecare organizatie, indiferent de marimea acesteia, trebuie sa aiba un program de protectie a muncii, pentru a preveni si a gestiona accidentele si imbolnavirile cauzate de locul de munca.
In calitate de angajator, trebuie sa identificati riscurile de la locul de munca si sa actionati pentru a le elimina sau a le limita. Pentru aceasta trebuie sa dezvoltati un plan. Trebuie sa informati angajatii asupra faptului ca actiunile intreprinse de dumneavoastra vor duce la realizarea unui climat de lucru sigur si sa le cereti sa respecte normele impuse. De asemenea, trebuie sa va asigurati de faptul ca angajatii dumneavoastra au acces la o trusa de prim ajutor.
Nu uitati sa inspectati spatiile. La intervale regulate, verificati toate echipamentele si toate sculele pentru a va asigura de faptul ca acestea sunt intretinute corespunzator si sunt sigure la utilizare. De asemenea, trebuie sa verificati spatiile de depozitare si sa revedeti procedurile. Spre exemplu, trebuie sa vedeti daca anumite cutii din spatiul de depozitare sunt asezate una peste cealalta intr-o maniera care sa inspire siguranta sau se vedeti daca manipulantii sunt instruiti pentru a ridica anumite obiecte fara a se rani si asa mai departe. De asemenea, trebuie sa verificati daca muncitorii cunosc care este iesirea de incendiu sau unde trebuie sa se dispuna in caz real.
Instruirea corespunzatoare este imperios necesara pentru toti angajatii, in special daca exista un risc pentru o ranire potentiala care are legatura cu serviciul. Oferiti-le instructiuni si proceduri de siguranta la locul de munca astfel incat acestia sa se poata verifica in cazul in care nu sunt siguri de o sarcina sau daca uita o anumita parte legata de instruire. Supravegheati angajatii pentru a va asigura ca acestia folosesc timpul alocat de instruire si ca acestia aplica cele invatate la locul de munca. In cazul in care nu oferiti instruirea corespunzatoare angajatilor dumneavoastra puteti fi acuzat si tras la raspundere in cazul aparitiei unui accident.
Protectia muncii implica si adunari si sedinte periodice in care trebuie sa discutati impreuna cu angajatii problemele referitoare la sanatate si securitate in munca. Trebuie sa-i incurajati pe acestia sa-si expuna ideile referitoare la aceasta tema. Puteti chiar instrui personalul in acordarea primului ajutor pentru a ii face mai pregatiti si sa fie mai reactivi in cazul producerii unui accident. De asemenea, chiar daca accidentul nu se soldeaza cu ranirea grava, efectuati o investigatie pentru a determina cauzele care au dus la producerea lui si pasii care trebuie urmati pentru a se evita aparitia ulterioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu