sâmbătă, 13 iunie 2015

Cum sa mentii legatura cu copiii, din inchisoare

Nu este nimic neobisnuit ca unul sau ambii parinti ai unui copil adoptat sa fie in inchisoare. Acest lucru implica restrictii severe in ceea ce priveste vizitarea saptamanala, care este permisa altor copii adoptivi, in relatia lor cu parintii naturali. Exista totusi modalitati pentru ca parintii si copiii sa ramana conectati, chiar daca primii se afla in spatele gratiilor. In orice caz, inainte de a aplica oricare dintre aceste sfaturi, este foarte important sa vorbim cu un  asistent social al familiei.
Prima modalitate se refera la jocurile prin e-mail. Copilul si parintele incarcerat pot juca impreuna Tic Tac Toe prin e-mail. Este varianta electronica a cunoscutului joc romanesc “x si zero”, in care copilul face mai multe placi de joc pe o foaie de hartie, iar apoi le completeaza cu raspunsurile oferite prin email de parinte si transmise prin asistentul maternal.
Un alt joc distractiv prin e-mail este “Spanzuratoarea”. Copilul sau parintele pot ghici cuvantul sau expresia de pe o foaie, unde locurile fiecarei litere sunt deja trasate. Astfel, una dintre parti noteaza literele, iar cealalta trimite mesajele prin e-mail celuilalt, cu lierele lipsa. Mai sunt si alte jocuri care necesita hartie si creion, care pot fi folosite la distanta.
Imaginile colorate in comun sunt o alta activitate distractiva. Parintele sau copilul pot trasa conturul mainilor lor pe o foaie de hartie si sa o transmita celuilalt pentru a o colora. Imprimarea altor figuri poate fi, de asemenea, lasata necompletata, pentru a fi colorata sau decorata de cealalta persoana.
Dincolo de proiecte artistice comune, parinti naturali incarcerati si copiii lor vor iubi chiar si desene si imaginile colorate in totalitate si transmise de la unul la altul, ca un semn de afectiune.
Vederi si scrisori. Corespondenta a fost si ramane modalitatea cea mai  adecvata de a comunica intre parinti si copii si nu numai. Scrisorile si vederile sunt apreciate cel mai mult de cei aflati in spatele gratiilor. Ca recomandare insa, trebuie sa consultati cu atentie regimul penitenciarului, pentru a vedea ce tip de corespondenta sau de colet este permis a fi inmanat persoanei incarcerate.
Comnicarea prin Skype. In primul rand, interesati-va daca inchisoarea permite accesul detinutilor la Skype sau la alt canal de comunicare prin internet, prin care acestia sa tina legatura cu familiile. Skype va oferi copilului si perintelui oportunitatea de a se afla fata in fata, fara a fi necesara neaparat prezenta fizica la geamul de sticla al inchisorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu